Rozwijane menu

czwartek, 8 marca 2018

Gulasz pomidorowy z kurczakiem i szpinakiem


Składniki (1 porcja):

  • Mięso z piersi kurczaka - 100 g
  • Pomidory z puszki, krojone - 1/4 puszki (100 g)
  • Szpinak - 1-2 garście
  • Cebula - 1/4 szt.
  • Czosnek - 1 mały ząbek
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
  • Papryka wędzone - 1/4 łyżeczki 
  • Pieprz czarny - do smaku
  • Chili w proszku - do smaku
  • Kasza gryczana, sucha - 4 łyżki (60 g)

Przygotowanie:

  1. Kaszę nastaw do gotowania.
  2. Cebulę i czosnek podsmaż z kurczakiem na oleju.
  3. Dodaj przyprawy, smaż chwilę i wlej pomidory w zalewie.
  4. Duś około 20 minut.
  5. Dodaj szpinak i duś jeszcze chwilę do momentu aż straci na objętości.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz