Składniki (całość - 10 sztuk średniej wielkości):

  • Banan - 1 śr. szt. (190 g, bez skórki 120 g)
  • Jaja - 1 szt. (60 g)
  • Mleko krowie, 2% tłuszczu - 150 ml
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
  • Ksylitol - 1 łyżka (10 g) opcjonalnie
  • Mąka pszenna, pełnoziarnista - 75 g
  • Mąka pszenna, typ 550 - 75 g
  • Cynamon - 1 łyżeczka
  • Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka

Przygotowanie:

  1. Zmiksuj banan lub rozgnieć go widelcem. 
  2. Połącz z jajkiem, a następnie z pozostałymi mokrymi składnikami i słodzidłem. 
  3. Dodaj mokre składniki do suchych i zmiksuj. 
  4. Najlepiej żeby ciasto odpoczęło kilkanaście minut. 
  5. Smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Obracaj w momencie kiedy na powierzchni pojawią się bąbelki, a spód będzie lekko brązowy. Wymagają krótkiego smażenia - około 1-2 minut z obu stron, na średnim ogniu. 

Wartość odżywcza (całość):

  • Energia 874 kcal
  • Białko 29,6 g
  • Tłuszcze 21,2 g
  • Węglowodany 156,8  g
  • Błonnik 13,9 g
  • Wymienniki węglowodanowe 14,3 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.

Brak komentarzy