Składniki (1 porcja):
- Jajko - 1 szt. (60g)
- Brokuł - 1/4 główki
- Groszek z puszki - 3 łyżki (45g)
- Ogórek kiszony - 2 małe szt.
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10g)
- Ocet jabłkowy - 1 łyżeczka
- Musztarda - 1 łyżeczka
- Koperek i natka pietruszki - po łyżeczce
- Czosnek - 1/3 ząbka (opcjonalnie)
- Kurkuma, słodka papryka, kminek mielony, kumin mielony, pieprz czarny - po szczypcie
- Sól - do smaku
Przygotowanie:
- Ugotuj brokuły i jajko na twardo.
- Groszek przelej wodą żeby pozbyć się nadmiaru soli. Ogórek pokrój w talarki.
- Przygotuj sos.
- Warzywa połącz z sosem i dodaj ćwiartki jajka.
Wskazówki:
- Kiedy gotujesz brokuły do obiadu warto ugotować ich więcej i odłożyć na później - idealnie sprawdzają się w takich sytuacjach - wtedy taka sałatka jest "przy okazji".
- Możesz użyć suszonej pietruszki i suszonego koperku.
- Zamiast używać groszku z puszki możesz ugotować mrożony groszek. Jeśli nie lubisz groszku zamień go na kukurydzę.
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.
Brak komentarzy