Składniki (1 porcja):

  • Mieszanka chińska (u mnie taka z groszkiem strączkowym, grzybami mung) - 1/2 opakowania
  • Jaja - 2 szt.
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
  • Sos sojowy - 1 łyżka (10 g)
  • Ryż parboiled, suchy - 4 łyżki (60 g)

Przygotowanie:

  1. Nastaw ryż do gotowania.
  2. Mieszankę smaż na połowie rozgrzanego oleju, do miękkości.
  3. Warzywa zgarnij na jedną stronę patelni, a na wolną część dodaj pozostały olej. 
  4. Następnie wbij na olej roztrzepane jajka i zetnij je.
  5. Wymieszaj z warzywami, ryżem i sosem sojowym.

Wartość odżywcza (1 porcja bez ryżu):

  • Energia 468,7 kcal
  • Białko 19,3 g
  • Tłuszcze 18,9 g
  • Nasycone kwasy tłuszczowe 3,4 g
  • Cholesterol 324 mg
  • Węglowodany 51,6  g
  • Błonnik 1 g
  • Wymienniki węglowodanowe 5 WW
  • Sód 630,7 mg
  • Żelazo 2,6 mg
  • Wapń 82,4 mg
  • Magnez 29 mg

Brak komentarzy