Pasta z twarogu, fety i suszonych pomidorów
Składniki (całość - 4 porcje):
- Pomidory suszone z zalewy - 4 szt. (32 g)
- Ser twarogowy, półtłusty - 1 kostka (250 g)
- Ser typu feta, półtłusty - 120 g
- Olej z suszonych pomidorów - 1 łyżka (10 g)
- Czosnek - 1-2 ząbki (można pominąć lub użyć czosnku w proszku)
- Pieprz do smaku
- Pomidory drobno pokrój.
- Wszystkie składniki dobrze wymieszaj lub zmiksuj - polecam zmiksować, dzięki czemu uzyskasz kremową konsystencję.
Wartość odżywcza (1 porcja):
- Energia 346,2 kcal
- Białko 22,3 g
- Tłuszcze 11,7 g
- Węglowodany 37,3 g
- Błonnik 7,2 g
- Wymienniki węglowodanowe 3 WW
Brak komentarzy