Składniki (1 porcja):

  • Kasza jaglana, sucha - 3 łyżki (45 g)
  • Mleko, 2% tłuszczu - 3/4 szkl. (187 g)
  • Ksylitol - 1 łyżeczka (5 g)
  • Banan - 1 mała szt. (150 g)
  • Orzechy włoskie - 4 szt. (16 g)

Przygotowanie:

  1. Kaszę opłucz pod bieżącą wodą lub przelej wrzątkiem, aby pozbyć się goryczki. 
  2. Wsyp kaszę do 3/4 mleka i gotuj z ksylitolem - około 15 minut, na małym ogniu. 
  3. Dolej pozostałe mleko i podgrzej chwilę. 
  4. Podawaj z pokrojonym bananem i orzechami. 
WSKAZÓWKA: Możesz też wykorzystać kaszę, która zostanie Ci z obiadu (wtedy tylko podgrzej ją na mleku z ksylitolem). Jeśli nie spożywasz mleka, zamień je na mleko roślinne.

Wartość odżywcza (1 porcja):

  • Energia 456,8 kcal
  • Białko 14,6 g
  • Tłuszcze 15 g
  • Węglowodany 71,6 g
  • Błonnik 4,1 g
  • Wymienniki węglowodanowe 6,7 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.

Brak komentarzy