Składniki (1 porcja):

  • Cukinia - 1/3 śr. szt.
  • Pieczarki - 5 szt.
  • Kuskus - 4 łyżki (60 g)
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
  • Ocet jabłkowy - 1 łyżka (10 g)
  • Musztarda - 1 łyżeczka
  • Natka pietruszki - 1 łyżka 
  • Czosnek - 1 ząbek
  • Sól, pieprz i chili - do smaku
  • Feta, 16% tł. - 1 plaster (20 g)

Przygotowanie:

  1. Cukinię pokrój na plasterki, a pieczarki obierz i oddziel kapelusze od ogonków. 
  2. Pędzelkiem posmaruj patelnie grillową odrobiną oleju. Grilluj warzywa (ogonki pieczarek też) z obu stron, do uzyskania brązowych prążków (6-8 minut). 
  3. W tym czasie przygotuj kuskus według instrukcji na opakowaniu oraz sos (wymieszaj pozostały olej, ocet, musztardę i przyprawy). 
  4. Warzywa wymieszaj z kuskusem. 
  5. Pokrusz fetę i polej sosem.

Wartość odżywcza (1 porcja):

  • Energia 411,3 kcal
  • Białko 16 g
  • Tłuszcze 14,6 g
  • Węglowodany 56,3 g
  • Błonnik 7,1 g
  • Wymienniki węglowodanowe 4,9 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.

Brak komentarzy