- Cukinia - 1/3 śr. szt.
- Pieczarki - 5 szt.
- Kuskus - 4 łyżki (60 g)
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
- Ocet jabłkowy - 1 łyżka (10 g)
- Musztarda - 1 łyżeczka
- Natka pietruszki - 1 łyżka
- Czosnek - 1 ząbek
- Sól, pieprz i chili - do smaku
- Feta, 16% tł. - 1 plaster (20 g)
Przygotowanie:
- Cukinię pokrój na plasterki, a pieczarki obierz i oddziel kapelusze od ogonków.
- Pędzelkiem posmaruj patelnie grillową odrobiną oleju. Grilluj warzywa (ogonki pieczarek też) z obu stron, do uzyskania brązowych prążków (6-8 minut).
- W tym czasie przygotuj kuskus według instrukcji na opakowaniu oraz sos (wymieszaj pozostały olej, ocet, musztardę i przyprawy).
- Warzywa wymieszaj z kuskusem.
- Pokrusz fetę i polej sosem.
Wartość odżywcza (1 porcja):
- Energia 411,3 kcal
- Białko 16 g
- Tłuszcze 14,6 g
- Węglowodany 56,3 g
- Błonnik 7,1 g
- Wymienniki węglowodanowe 4,9 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.
Brak komentarzy