Składniki (1 porcja):

  • Mięso z piersi kurczaka - 120 g
  • Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
  • Cebula - 1/4 szt.
  • Czosnek - 1 śr. ząbek
  • Papryka czerwona - 1/4 szt.
  • Papryka zielona - 1/4 szt.
  • Cukinia - 1/4 szt.
  • Przecier pomidorowy - 1/4 kartonu (125 g)
  • Oregano, papryka słodka - po 1/4 łyżeczki
  • Pieprz, chili, sól - do smaku

Przygotowanie:

  1. Kurczaka pokrój na kostkę i zrumień na oleju z chili i czosnkiem. 
  2. Odłóż kurczaka i na tę samą patelnię wrzuć pokrojoną w kostkę cebulę. 
  3. Zeszklij cebulę, a następnie dodaj kurczaka, pokrojone warzywa (na średniej wielkości kostkę) i trochę wody (tak aby zakryć dno). 
  4. Duś  pod przykryciem 15 minut - w razie potrzeby dodaj wodę, tak aby leczo się nie przypaliło. 
  5. Na koniec dodaj przecier, dopraw i duś jeszcze 5 minut.
  6. Podawaj np. z chlebem lub ryżem.

Wartość odżywcza (1 porcja):

  • Energia 306,9 kcal
  • Białko 30,6 g
  • Tłuszcze 13,1 g
  • Węglowodany 22,7 g
  • Błonnik 6,7 g
  • Wymienniki węglowodanowe 1,3 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.

Brak komentarzy