Takie fit lody truskawkowe możesz zjeść nawet w ramach posiłku, np. podwieczorku czy drugiego śniadania. Legalne lody na diecie? Tak, jeśli...
- Mięso z udźca indyka, pokrojone w kostkę - 120 g
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
- Czosnek - 1 śr. ząbek
- Papryka czerwona -1/4 szt.
- Cukinia - 1/4 szt.
- Marchew - 1/2 małej szt.
- Pieczarki - 3 szt.
- Woda - 1/2 szkl.
- Sos sojowy - 1 łyżeczka
- Papryka mielona, kminek mielony - po 1/4 łyżeczki
- Ziele angielskie, liść laurowy - po 1 szt. na 2-4 porcje gulaszu
- Chili, pieprz, sól - do smaku
- Mąka ziemniaczana - 1/4 łyżeczki (2g)
- Natka pietruszki - 1 łyżka
Przygotowanie:
- Mięso pokrój w kawałki 2 cm, a warzywa na średniej wielkości kostkę.
- Obsmaż dokładnie mięso z każdej strony na rozgrzanym oleju - około 10 minut.
- Dodaj pokrojony czosnek i smaż chwilę (uważaj żeby czosnek się nie przypalił).
- Następnie dodaj sos sojowy, przyprawy oraz wodę i zagotuj.
- Od momentu zagotowania gotuj godzinę do miękkości mięsa (na 20 minut przed końcem dodaj warzywa).
- Na koniec, wymieszaj mąkę z odrobiną wody i dodaj do gulaszu - mieszaj aż sos zgęstnieje.
- Gotowe danie posyp natką pietruszki.
Wskazówka: podawaj z kaszą gryczaną, ryżem lub makaronem. Sos możesz też zagęścić wodą np. spod gotującego się ryżu.
Wartość odżywcza (1 porcja bez dodatków):
- Energia- 289,4 kcal
- Białko - 28,7 g
- Tłuszcze - 14,6 g
- Węglowodany - 16,5 g
- Błonnik - 6 g
- Wymienniki węglowodanowe - 1 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy