Gulasz pomidorowy z kurczakiem i szpinakiem
Składniki (1 porcja):
- Mięso z piersi kurczaka - 100 g
- Pomidory z puszki, krojone - 1/4 puszki (100 g)
- Szpinak - 1-2 garście
- Cebula - 1/4 szt.
- Czosnek - 1 mały ząbek
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
- Papryka wędzone - 1/4 łyżeczki
- Pieprz czarny - do smaku
- Chili w proszku - do smaku
- Kasza gryczana, sucha - 4 łyżki (60 g)
Przygotowanie:
- Kaszę nastaw do gotowania.
- Cebulę i czosnek podsmaż z kurczakiem na oleju.
- Dodaj przyprawy, smaż chwilę i wlej pomidory w zalewie.
- Duś około 20 minut.
- Dodaj szpinak i duś jeszcze chwilę do momentu aż straci na objętości.
Brak komentarzy