Składniki (całość - 10 sztuk średniej wielkości):
- Banan - 1 śr. szt. (190 g, bez skórki 120 g)
- Jaja - 1 szt. (60 g)
- Mleko krowie, 2% tłuszczu - 150 ml
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
- Ksylitol - 1 łyżka (10 g) opcjonalnie
- Mąka pszenna, pełnoziarnista - 75 g
- Mąka pszenna, typ 550 - 75 g
- Cynamon - 1 łyżeczka
- Proszek do pieczenia - 1 łyżeczka
Przygotowanie:
- Zmiksuj banan lub rozgnieć go widelcem.
- Połącz z jajkiem, a następnie z pozostałymi mokrymi składnikami i słodzidłem.
- Dodaj mokre składniki do suchych i zmiksuj.
- Najlepiej żeby ciasto odpoczęło kilkanaście minut.
- Smaż bez tłuszczu na rozgrzanej patelni. Obracaj w momencie kiedy na powierzchni pojawią się bąbelki, a spód będzie lekko brązowy. Wymagają krótkiego smażenia - około 1-2 minut z obu stron, na średnim ogniu.
Wartość odżywcza (całość):
- Energia 874 kcal
- Białko 29,6 g
- Tłuszcze 21,2 g
- Węglowodany 156,8 g
- Błonnik 13,9 g
- Wymienniki węglowodanowe 14,3 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.
Brak komentarzy