Takie fit lody truskawkowe możesz zjeść nawet w ramach posiłku, np. podwieczorku czy drugiego śniadania. Legalne lody na diecie? Tak, jeśli...
- Brokuły - 1/4 główki
- Pieczarki - 3 szt.
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
- Ciecierzyca z puszki lub ugotowana - 60 g
- Fasola z puszki lub ugotowana - 60 g
- Koncentrat pomidorowy - 1,5 łyżeczki (22 g)
- Czosnek - 1 ząbek
- Sos sojowy - 1 łyżeczka
- Sok z cytryny - 1 łyżeczka
- Mąka ziemniaczana - 1/2 łyżeczki (2 g)
Przygotowanie:
- Nastaw brokuły do gotowania - gotuj do miękkości.
- W tym czasie, pieczarki usmaż z czosnkiem na oleju.
- Do pieczarek dodaj fasolą i ciecierzycę (opłukane wcześniej pod bieżącą wodą, aby pozbyć się nadmiaru soli).
- Koncentrat wymieszaj z kilkoma łyżka wody, mąką, sosem, sokiem z cytryny i przyprawami.
- Dodaj mieszankę do potrawy i duś, aż sos się zagęści.
- Dodaj ugotowane brokuły i wymieszaj delikatnie. Duś jeszcze minutę i podawaj.
Wartość odżywcza (1 porcja bez dodatku kaszy):
- Energia 537 kcal
- Białko 19,4 g
- Tłuszcze 13,9 g
- Węglowodany 87,4 g
- Błonnik 8,3 g
- Wymienniki węglowodanowe 7,9 WW
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy