Takie fit lody truskawkowe możesz zjeść nawet w ramach posiłku, np. podwieczorku czy drugiego śniadania. Legalne lody na diecie? Tak, jeśli...
Składniki (1 porcja):
- Cebula - 1/4 szt.
- Czosnek - 1 śr. ząbek
- Olej rzepakowy - 1 łyżka (10 g)
- Mięso z indyka na gulasz - 120 g
- Woda lub bulion - 2/5 szkl. (100 ml)
- Papryka czerwona - 1/4 szt.
- Fasola czerwona z puszki - 3 łyżki (45 g)
- Przecier pomidorowy - 3/4 szkl. (187 g)
- Papryka słodka i wędzona - po 1/4 łyżeczki
- Pieprz, chili, sól - do smaku
Przygotowanie:
- Cebulę i czosnek pokrój, a następnie zeszklij na połowie oleju i przełóż do garnka.
- Na patelni gdzie smażyła się cebula, smaż mięso pokrojone w dość sporą kostkę (na pozostałej ilości oleju).
- Po kilku minutach, kiedy zamkną się wszystkie pory mięsa, przełóż je do garnka z cebulą i czosnkiem.
- Zalej mięso wodą lub bulionem i duś pod przykryciem około 1,5 godziny.
- Następnie dodaj do mięsa odsączoną i opłukaną fasolę, pokrojoną w kostkę paprykę, przecier i przyprawy (w tym szczyptę papryki wędzonej).
- Duś jeszcze 15 minut. Podawaj np. z kaszą.
Wartość odżywcza (1 porcja bez kaszy):
- Energia 364,5 kcal
- Białko 31,9 g
- Tłuszcze 15,2 g
- Węglowodany 30,6 g
- Błonnik 8,4 g
- Wymienniki węglowodanowe 2,2 WW
Chcesz jeść to co lubisz i schudnąć? W takim razie Gotowy Jadłospis DIETA BEZ WYRZECZEŃ, z pizzą, naleśnikami i innymi pysznościami, to coś dla Ciebie! Dowiedz się więcej.
Etykiety
Podobne posty
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy